Välj en sida

12 tips för att lyckas med Alla Hjärtans Dag

Nu på söndag är det Alla Hjärtans Dag. 

Ett utmärkt tillfälle att visa uppskattning.

Inte bara till din partner, utan även till en granne, mamma, pappa, barnen, mostern, chefen, kollegan, kunderna, leverantörerna…ja, till alla som är viktiga för dig och du vill göra glada.

Här är några tips som hjälper dig göra Alla Hjärtans Dag speciell för dina nära och kära.

1. Glöm inte bort dagen!

Det värsta du kan göra är faktiskt att helt glömma bort Alla hjärtans dag. Det finns numera en uttalad eller outtalad förväntan på denna dag. Skriv in den i din kalender nu direkt med påminnelse några dagar innan!

2. Skriv ned positiva sidor.

Vad du tänker, syns på dig. Notera allt du uppskattar hos den du vill uppmärksamma och varför du uppskattar att han eller hon finns i ditt liv. Lista positiva egenskaper och gemensamma minnen. Allt detta ger dig en källa att ösa uppskattning ur.

3. Ge uppmärksamhet.

Det är dem du vill hylla som ska få din odelade uppmärksamhet denna dag. Inte mobilen, surfplattan eller datorn. Inte en tidning eller bok. Nej, de viktiga människorna i ditt liv!

4. Gör det lilla extra.

Ta dig tid att göra det lilla extra för att dagen ska bli speciell. Försök att se dig själv som den andre ser dig och leverera sedan över förväntningarna.

5. Gör inte samma sak som du gjorde förra året.

Även om det fungerade bra, kommer den du vlll uppmärksamma att uppskatta något nytt och annorlunda. Han eller hon blir glad om du tänkt lite extra när du planerat hans/hennes Alla Hjärtans Dag. Var kreativ. Vad kan du göra som skulle vara lite magiskt?

6. Skicka en present till jobbet.

En present eller blommor eller choklad till jobbet påminner den andre om er relation även utanför den privata sfären. Dessutom visar det för kollegorna att han/hon är uppskattad och ihågkommen på Alla hjärtans dag.

7. Skriv ett brev.

Ett riktigt brev, inte ett sms eller ett mail. Tala om för personen vad han/hon egentligen betyder för dig. Han eller hon kommer att hålla brevet som en kär del av livet.

8. Sprid din uppskattning under dagens lopp.

I stället för en stor gåva, ge flera mindre gåvor under dagen. Kanske en gåva till frukost, en på framsätet i bilen, en i badrummets medicinskåp och en på dörrmattan när han eller hon kommer hem?

9. Laga något gott.

Gör något utanför det vanliga som visar att du bryr dig. Frukost på sängen, en middag hemma eller en speciell dessert?

10. Se en bra film.

Slappna av med god dryck och gott tilltugg tillsammans med en bra film. För tips på filmer i olika genrer, se imdb.com/genre.

11. Erbjud massage.

Finns det något mer avslappnande och välgörande än en massage? Skaffa massageolja, lär dig några massage- tekniker och ge personen en bra fot- eller ryggmassage.

12. Ta det lugnt.

Kläm inte in för mycket i dagen eller på kvällen. En lugnt tempo är en viktig del av att göra Alla hjärtans dag till en positiv upplevelse.

Lycka till!

Ladda ned praktisk PDF med alla tips!

“12 Tips för att lyckas med Alla Hjärtans Dag.”